TrikiMam

Słodko

Blok czekoladowy z jagodami goji

Smak dzieciństwa w nowoczesnej odsłonie, tak można opisać ten czekoladowy przysmak dla łasuchów ;-) Nie ma co tu dużo pisać, spróbujcie tej kombinacji!

Składniki:
1 kostka masła
1 szklanka wody
3/4 szklanki cukru brązowego
4  pełne łyżki kakao
500g mleka w proszku
100g jagód goji
200g herbatników

Przygotuj:
Jagody zalej ciepłą wodą i pozostaw w wodzie ok. 20 minut. Zagotuj masło, wodę, cukier, kakao i pozostaw do przestygnięcia. Partiami dodawaj mleko w proszku ciągle mieszając. Masę zblenduj na gładki krem. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i odsączone z wody jagody goji. Masę przełóż do blachy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na minimum 3h.

Pyszne i świetne składowo herbatniki —> polecam:

Leave A Comment