TrikiMam

Słono

Sałatka z piersią wędzoną, serem pleśniowym i gruszką

Gruszka i ser pleśniowy jest połączeniem idealnym. Sprawdzi się zarówno w sałatce jak i na pizzy. Poniżej mój pomysł na ten duet w sałatce.

Składniki:
1/2 wędzonej piersi z kurczaka
1 gruszka
1/2 twardego słodkiego jabłka
ser pleśniowy (taki jaki lubicie pasuje brie, jak również camembert)
świeży szpinak
orzechy włoskie
dressing: 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka miodu, oliwa, cytryna

Przygotuj:
Umyj szpinak i wyłóż go na ręczniki papierowe. Następnie pokrój w kostkę pierś, ser oraz obrane jabłko i gruszkę. Układaj warstwami zaczynając do szpinaku, następnie pierś, owoce, ser i orzechy. Posyp po wierzchu orzech i przed podaniem polej miodowo-musztardowym dressingiem.

Leave A Comment