Sałatka pięknie wygląda i świetnie smakuje. Mój synek uwielbia takie, bo zawsze może znaleźć coś dla siebie ;-)
Składniki:
Paczka rukoli
1 słodka papryka
2 pomarańcza (mała)
½ granatu
garść winogron
garść migdałów
kilka listków parmezanu (wystarczy, że pokroisz go obieraczką, a uzyskasz parmezanowe listki)
Dressing: sok z pomarańczy (tych, które używasz do sałatki, przygotowuj je na talerzu a sok, który nazbierasz wykorzystaj do dressingu), oliwa, łyżka syropu z agawy.
Przygotuj:
Umyj rukolę oraz resztę składników, poza migdałami i osusz wszystko na ręcznikach papierowych. Układaj w misce warstwami zaczynając od sałaty, następnie pokrojoną w kostkę paprykę, pomarańcze bez błonek, nasiona granatu, garść winogron i garść migdałów. Na samym końcu poukładaj pokrojony obieraczką parmezan. Polej sałatkę dressingiem przed samym podaniem.